31 Ocak 2016 Pazar

Yok Olan Eski Teknoloji Ürünleri

Teknoloji vazgeçilmez bir şekilde nimetlerinden faydalandığımız buluşlar ile bizim hayatımızı genellikle çok kolaştırır. Gerek Eğlence, Gerek Medya veya spor alanında olsun, bize Teknoloji destek sağlamıştır. Ayrıca Teknoloji kendini sıkça yenilediği ve eskinin üzerine kısa zamanda 10kat koyarak, var olan eski teknolojinin ve alışkanlıklarımızında yok olmasına olanak sağlamıştır. Buna örnek verecek olursak internet sohbet kültüründe irc sohbet sunucuları çok önemli bir rol oynuyorken, Msn Mesenger diye tabir edilen uygulama onun sonunu hazırlamıştı. Uzun bir süre Msn Mesenger Rakipsiz iken, Facebook Sosyal ağ uygulaması onunda sonunu getiren başka bir etken oldu. Kendini zaman içerisinde yenilemeyen tüm sistemler yok olup gitti. İnternet Devri Artık ufaktan Mobil ortama geçtiği için, kendini mobil ortama hazırlamayan tüm alışkanlıklar yakın zaman içerisinde yok olacaktır. Gelelim Konumuzun Detayına Yakın zaman içinde yok olan teknoloji ürünleri ile ilgili bir yazımız olacak. Artık uzun olacağı için kusurumuza bakmazsınız. Birazda eskilere gitmek, o nostaljiyi yaşamak iyi gelebilir.



Televizyon Tarihinden Yok Olup Giden Teknolojiler

Televizyon, teknoloji ne kadar gelişsede vazgeçmeyeceğini sihirli kutu. Eskiye nazaran çok gelişti. Yok olmadı fakat yanında aparat olarak kullandığımız halk arasında “kuvvetlendirici” ve “kafes anten” artık tarihin tozlu sayfalarında yerlerini çoktan aldılar. Artık, uzay teknolojisi diyebileceğimiz, uydu antenleri ve uydu “uydu receiver” denilen kutular yerini aldı.


Gençlerin kullandıkları Yok Olan Teknoloji Ürünleri

Müzik kendi gençlik dönemlerimizde vazgeçemediğimiz eğlencelerimizden olduğu gibi yeni nesildede müzik çeşitlerinin çoğalması ile birlikte hala vazgeçilmezler arasındadır. Fakat müzik sektörüne can veren icatlar arasında yok olmuş birkaç teknoloji vardır. Bunlar Evimizin rengi Müzik Setleri, Kaset çalarlar, Kasetler. Bunlarda Eskiden hayatımızın bir yanında hep olan teknolojiler arasındaydılar fakat, artık rastlamamaktayız. Nedenine gelicek olursak telefon ve teknolojik gelişimi bunuda yok etmiştir. Telefonlar artık daha çok alanda bize hizmet sundukça birçok şeyin yerini almaya başladılar bile. Belkide gelecekte telefonlarımız bilgisayarlarımızın yerinide yenilemez ise kendini alacaktır. internete girebildiğimiz, film izlediğimi veya şarkı dinleyebildiğimiz bir sihirli küçük kutu haline gelmiştir. Ayrıca diğer kullanılan ve yok olan diğer bir sistem ise ”Walkman” isimli müzik dinleme aletleridir. Mp3 çalar olarak kendini yenilesede, telefonlar bunların hepsinin yerini almıştır.


        Atari ve Atari Oyunları Yok Olan Teknolojik Ürünler

Eğlencesizde Teknolojimi Olurmuş?  Tabiki Olur. Bu konu Yok olan Teknolojik Aletler olunca maalesef bu yazıda Teknolojisiz Eğlence olmayacak. Yazımız içerisinde üstteki konularda olunca yine bir ”ahh” çekeceksiniz. Evet Konumuzun içeriği Televizyona Bağlanabilen Atari Oynatıcıları olacak. Hani Şu Meşhur Kendin has bir silahi ileÖRdek Avı oyunu oynadığımız, Mario‘yu Zıpzıp zıplattığımızTelevizyona bağlamalı Atari’ler. Alet kendi isimini verdi Atari Kaseti yardımı ile oynayabildiğimiz, yada kendi hafızasındaki oyunlarla idare ettiğimiz Atari‘ler. Ne kasedi kaldı ne kendisi. Hatırlıyorumda benimde birtane vardı. Ağabeyim ile birlikte acayip güzel vakit geçirirdik. Ama Annem Televizyon izleyemediğinden dolayı, şiddetle ve hiddetle Atarimin içine etmesini bildi. Dokuz parcaya ayırmış. Tabiki Bir haftadan fazla bir ağlama sürecinden sonra durumu kabullenebilmiştim. O günleri özlememek inan mümkün değildi. Yanlış hatırlamıyorsam, Atari Salonlarında oynanabilen Mortal Kombat ve Street Fightergibi oynayabilen Sega gibi konsollarda vardı. Tekirdağ‘da bulunan Bruno Şekercisi‘nin Camekanında Otomatik olarak oynayan oyunları dışarıdan izleme şansı yakalıyorduk. Donup kalırdım o camın önünde. Eskiden durumlarda iyi olmayınca hep hayalim olmuştur, o konsolun sahibi olmak. Artık ne brunon şekercisi kaldı, ne konsol, ha birde o konsolun sahibide olamadım tabi. Kısmet belki çocuklarımıza olur.

BMW M9 Beyaz Hayallerin de Ötesinde


İnanılmaz bir tasarım, muhteşem görsellik. Hayal bile edilemeyen çizgiler. Karizmatik duruş. Bu araba için söylenecek çok şey var elbet ama biz susup, ortalama piyasa değerini ve gündüz gözüyle çekilmiş fotoğraflarını paylaşmak istiyoruz.

Bu araca sahip olmak için ortalama 300.000 Dolar ile 500.000 Dolar arasında bir bütçeyi gözden çıkarmanız lazım